wiejski żytni chleb na zakwasie
O NAS
CHLEB ŻYTNI
SMALEC i MIĘSO
GRZYBY i OGÓRKI
SOKI i DŻEMY
DOMOWY STRAGAN
SKLEP WYSYŁKOWY
KONTAKT
Fotografia i makijaż ślubny
miód pszczeli z Roztocza
Noclegi Zwierzyniec Roztocze
Noclegi u Anuli
Wiejski żytni chleb na zakwasie

ŻYTNI CHLEB NA ZAKWASIE

Proponujemy dwa rodzaje chleba żytniego na zakwasie
wyrabianego ręcznie i wypiekanego w ceglanym piecu opalanym drewnem.

Żytni chleb na zakwasie Wypiekanie wiejskiego żytniego chleba Chleb na zakwasie z pieca opalanage drewnem Domowe wypieki chleba na zakwasie Chleb żytni na zakwasie - proces wypieku Domowe wypieki w piecu opalanym drewnem Wiejski chleb na zakwasie Domowy chleb żytni Chleb żytni śrutowy na zakwasie Chleb żytni z Guciowa na Roztoczu

Chleb żytni jasny

Pieczony jest na zakwasie z mąki żytniej (720)
z 15%-owym dodatkiem mąki pszennej.
Polecany dla osób, które wolą jasne pieczywo.
Łagodniejszy w smaku i bardziej lekkostrawny.

waga: 1kg, cena: 12zł

jasny żytni chleb na zakwasie

Chleb żytni śrutowy

Robimy na zakwasie, z żytniej śruty (rozdrobnione żyto w całości idzie do chleba),
z 20%-owym dodatkiem mąki pszennej.
Jest to taki chleb, jaki piekły nasze babcie robiąc mąkę na żarnach. Bez wątpienia jest najzdrowszy, a do tego bardzo smaczny.

waga: 1kg, cena: 12zł

ciemny śrutowy żytni chleb na zakwasie

Każda pajda naszego chleba żytniego na zakwasie ze smalcem,
żniwnym mięsem i kiszonym ogórkiem smakuje wyśmienicie !